Skip to main content

Genuina timmerhus för en äkta fjällupplevelse

På Åre Sadelns högsta punkt skapar vi Sadelhöjden – en miniby bestående av tio lägenheter i tre hus. Med Åreskutan som fond blir Sadelhöjden ett boende med slående utsikt och några få meter till såväl backen som längdspår och leder.

I Sadelhöjden skapas det optimala fjällboendet med timmerhus av högsta kvalitet, närhet till aktiviteter och med den vackra naturen runt omkring. Ett boende som låter dig fokusera på det viktiga – tid att njuta av fjället ihop med nära och kära.

Välkommen till Sadelhöjden

Om projektet

  • 10 lägenheter uppdelade på 3 byggnader

  • Markplan: 4 rum och ca 82 kvm per lägenhet

  • Övre plan: 5 rum och ca 93 kvm inkl sovloft

  • Tillträde januari-juni 2019

Den arkitektoniska visionen - Ett hem anpassat för Årefjällen
- Vår vision var att skapa en plats för skid- och fjällentusiaster i alla åldrar, en sammanhållen arkitektur som tar utgångspunkt i ett genuint träbyggande och en byggnad som upplevs harmonisk och väl genomtänkt. En arkitektur som skapar en egen identitet men som också är väl anpassad till terrängen och den fjällnära miljön.
- Vi ville skapa ett boende med omsorg kring den byggda detaljen, med kärlek till hantverket och med fokus på arbetet med trä och sten. Robust men ändå förfinat med material som åldras med värdighet. Vi har lagt stor vikt vid att kombinera och använda solida material i modern och traditionell stil. Den röda tråden har varit kvalitet och funktion. Vi har genomgående hög standard på material och inredning genom att alltid välja det gedigna, äkta och naturliga.
Hans Aldefelt och Daniele Balzanetti, Sweco Architects

Genomtänkta planlösningar

Optimerade för fjällen

Sadelhöjden består av tre hus – två hus med fyra lägenheter och ett hus med två lägenheter. Samtliga lägenheter har en så gott som likadan planlösning med 4 rum på ca 82 kvm och därtill har de övre lägenheterna ett sovloft om ca 11 kvm. Lägenheterna ska vara en plats att njuta, umgås och bara få vara. Därför har fokus lagts på stora gemensamma ytor, trevliga sovrum och bra förvaring.

En kamin har placerats mellan kök och vardagsrum för att sprida ljus och värme i hela storstugan. I badrummet finner du en verkligt unik bastu med ett burspråk där du kan njuta efter en heldag på fjället. Dessutom finns tvättmaskin, torktumlare och torkskåp för hantering av blöta eller smutsiga kläder. Varje lägenhet har också balkong om ca 9 kvm, extra WC och tillgång till ett skidförråd med en avgränsad ägardel.

Övrigt


Mer information >>

• Uppvärmt skidförråd med separat ägardel • Balkong på ca 9 kvm med härlig utsikt • Rymlig hall med förvaring och torkskåp • Tilltagen storstuga för ordentliga sociala ytor • Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum • Kamin som sprider värme och ljus i hela storstugan •  Badrum och bastu med unikt burspråk • Torktumlare och tvättmaskin • Extra WC • Parkeringsplats med eluttag


Trä, sten och färger som skapar naturlig harmoni

Vi har noggrant valt ut material som passar in i arkitekturen och området, som håller länge och som åldras på ett vackert sätt. Därför har naturmaterial av hög kvalité varit det självklara valet. I största mån försöker vi hitta material som härstammar lokalt från Jämtland, som passar i en fjällnatur och som har liten påverkan på miljön.

Det första du lägger märke till när du kommer in i någon av lägenheterna är de kraftiga och gedigna timmerväggarna och de breda liggande panelerna. Golven är av naturliga material med granitkeramik och breda ektiljor som handskrapats och borstats. I köket har vi satsat på vitvaror och köksskåp av hög kvalitet. Såväl invändigt som utvändigt går robust stensättning igen på murar och socklar och ger tillsammans med panelen och golven ett rustikt men också elegant intryck.

Nyckelfärdig möbleringslösning – för din bekvämlighet

Vi tycker att man ska kunna lägga sin fritid på det som ger energi och glädje. Därför har vi två olika samarbetspartners för inredning så att du kan välja det som passar dig och lägga så mycket eller lite tid som du vill på att skapa ditt drömboende.

Tillsammans med Permia Inredningar AB som specialiserat sig på inredningar till fjällhem har vi tagit fram ett skräddarsytt och rabatterat grundpaket för lägenheterna som passar perfekt för så väl livet i fjällen som husets arkitektur och atmosfär. Självklart finns flexibilitet för dig att ändra så att det passar dina önskemål och behov.

Vill du skapa ett personligt hem helt utifrån dina drömmar kan Edbau Inredning i Åre hjälpa dig. De kan både göra helhetslösningar eller hjälpa till med valda delar som t.ex. platsbyggda garderober eller våningssängar. Som kund hos Björnberget Åre får du en fri konsultationstimma där ni förutsättningslöst träffas för att titta igenom de specifika behoven och prata om möjligheter.

Uthyrning på dina villkor

Många som köper boenden i Åre med omnejd väljer att hyra ut sitt boende under perioder. Du kan välja om du vill hyra ut själv eller om du vill använda någon av de lokala aktörerna.

Vi har valt att göra ett samarbete med This is Åre då de erbjuder hög fexibilitet för dig som ägare, hyr ut året om och har en hög servicenivå mot såväl ägare och hyresgäster. Du kan själv välja när och hur mycket du vill hyra ut under året – det finns inga restriktioner. Därtill kan du få ta del av den extra service som de erbjuder sina gäster till ett rabatterat pris, till exempel kan du få nybakat bröd från Åre Bageri varje morgon.

Besök www.thisisare.com för mer information.

Björnberget – Genuina fjällboenden med hjärtat i fjällupplevelsen
Förälskelsen i byn, fjället och atmosfären lade för mer än 30 år sedan grunden till familjeföretaget Björnberget Åre. Vi startade med syfte att erbjuda fler familjer ett långsiktigt fjällboende där man skulle kunna njuta av natur och upplevelser i generationer.
Visionen är att skapa helt nya områden från skogsmark till färdiga bostäder för att kunna utveckla en genomtänkt och gemytlig plats anpassad för att få ut det mesta av fjällupplevelsen. Vi vill utveckla områden och bygga fastigheter som både vi och våra barnbarn kan vara stolta över och trivas i. Därför lägger vi stor vikt vid att skapa områden och byggnader med arkitektonisk harmoni utifrån tradition och natur samt att utveckla byggnader med kvalitet och långsiktighet i åtanke. Lägenheterna kännetecknas av modern funktionalitet blandat med rustika former och fjällkänsla. Därtill har extra omtanke har lagts på att skapa hus som både är estetiskt tilltalande och som passar aktiva personers behov.