Skip to main content

Välkommen till det ultimata fjällboendet med backen utanför dörren

Vi ville skapa en plats där man skulle kunna bo på fjället och uppleva fjällmagin både inne och ute. Med stor omtanke och gedigen erfarenhet har vi skapat Björnbacksgården. Ett boende för den optimala fjällupplevelsen. Björnbacksgården ligger i hjärtat av Åre Sadeln bredvid så väl Björnbacken som Hermelinbacken. Inifrån är det en magisk panoramautsikt över hela Åres fjällvärld med Åresjön, Renfjället och Åreskutan. Utanför dörren kan alla i familjen enkelt glida ut i backen när det passar eller ta en vända i längdspåret. Under barmarksmånaderna finns vandrings- och cykelleder runt knuten. Det är bara du och vädret som bestämmer hur du vill njuta av fjället varje dag.
Björnbacksgården är ett boende som blir en del av fjället. Husen har utformats för att passa in i naturen, omgivningen och den jämtländska traditionen. Det ska andas harmoni och kvalitet. Fokus har lagts på naturliga materialval som klarar den karga fjällmiljön och som smälter in i omgivningen. Helt enkelt arkitektur och material som åldras vackert och som står sig i generationer.
Välkommen till Björnbacksgården
Om projektet
  • 8 lägenheter uppdelat på två byggnader
  • 4 rum och 74 kvadratmeter per lägenhet
  • Tillträde december 2017
Den arkitektoniska visionen - Ett hem anpassat för Årefjällen
- Vår vision var att skapa en plats för skid- och fjällentusiaster i alla åldrar, en sammanhållen arkitektur som tar utgångspunkt i ett genuint träbyggande och en byggnad som upplevs harmonisk och väl genomtänkt. En arkitektur som skapar en egen identitet men som också är väl anpassad till terrängen och den fjällnära miljön.
- Vi ville skapa ett boende med omsorg kring den byggda detaljen, kärleken till hantverket och arbetet med trä och sten. Robust men ändå förfinat med material som åldras med värdighet. Vi har lagt stor vikt vid att kombinera och använda solida material i modern och traditionell stil. Den röda tråden har varit kvalitet och funktion. Vi har genomgående hög standard på material och inredning – inte nödvändigtvis genom att välja det dyraste och exklusivaste utan genom att alltid välja det gedigna, äkta och naturliga.
Hans Aldefelt och Daniele Balzanetti, Sweco Architects
Genomtänkta planlösningar optimerade för fjällen
Björnbacksgården ska vara en plats att njuta, umgås och bara få vara i. Mycket tid har lagts på att optimera planlösningen. Resultatet är en planlösning med fokus på stora gemensamma ytor, spatiösa sovrum och gott om förvaringsytor. Det ska vara enkelt och bekvämt att vara i Björnbacksgården så att fokus kan läggas på det viktiga – att få tid tillsammans och koppla bort vardagen.
Varje lägenhet har utformats utifrån den optimala fjällvistelsen. En kamin har placerats mellan kök och vardagsrum för att sprida ljus och värme i hela storstugan. I badrummet finner du en härlig bastu att njuta av efter en heldag på fjället. Dessutom finns en tvättpelare för hantering av blöta eller smutsiga kläder. Varje lägenhet har också tillgång till ett skidförråd med en avgränsad ägardel.
Trä, sten och färger som skapar naturlig harmoni
Materialvalen har gjorts i samma anda som resten av projektet. Vi har noggrant valt ut material som passar in i arkitekturen och området, som håller länge och som åldras på ett vackert sätt. Tanken är att byggnaden ska hålla i många generationer. Därför har naturmaterial av hög kvalité varit det självklara valet. I största mån försöker vi hitta material som härstammar lokalt från Jämtland, som passar i en fjällnatur och som har liten påverkan på miljön.
Nyckelfärdig möbleringslösning – för din bekvämlighet
Vi tycker att man ska kunna lägga sin fritid på det som ger energi och glädje. Därför har vi tagit fram en möbleringslösning som du kan ta del av om du direkt vill kunna njuta av ditt nya hem och slippa lägga tid på att hitta rätt möbler och hantera inflytt. Tillsammans med Permia Inredningar AB som specialiserat sig på inredningar till fjällhem har vi tagit fram ett skräddarsytt och rabatterat grundpaket för lägenheterna som passar perfekt för så väl livet i fjällen som husets arkitektur och atmosfär.
Så fungerar uthyrning

Många som köper boenden i Åre med omnejd väljer att hyra ut sitt boende under perioder. Du kan välja om du vill hyra ut själv eller om du vill använda någon av de lokala aktörerna för att få hjälp med till exempel förmedling och städning.

Kontakta de olika aktörerna för att höra mer om hur uthyrning fungerar hos dem och vad de erbjuder.

Skistar Ägarservice: SkiStar.com 0647-177 30

Åre Accommodation: ThisisAre.com 0647-520 21

Björnberget – Genuina fjällboenden med hjärtat i fjällupplevelsen
Förälskelsen i byn, fjället och atmosfären lade för mer än 30 år sedan grunden till familjeföretaget Björnberget Åre. Vi startade med syfte att erbjuda fler familjer ett långsiktigt fjällboende där man skulle kunna njuta av natur och upplevelser i generationer.
Visionen är att skapa helt nya områden från skogsmark till färdiga bostäder för att kunna utveckla en genomtänkt och gemytlig plats anpassad för att få ut det mesta av fjällupplevelsen. Vi vill utveckla områden och bygga fastigheter som både vi och våra barnbarn kan vara stolta över och trivas i. Därför lägger vi stor vikt vid att skapa områden och byggnader med arkitektonisk harmoni utifrån tradition och natur samt att utveckla byggnader med kvalitet och långsiktighet i åtanke. Lägenheterna kännetecknas av modern funktionalitet blandat med rustika former och fjällkänsla. Därtill har extra omtanke har lagts på att skapa hus som både är estetiskt tilltalande och som passar aktiva personers behov.